Apakah latihan untuk pembesaran zakar yang ada? buatan sendiri dan ringkas

Dalam artikel ini, kami telah mengumpulkan pelbagai latihan dan kaedah untuk pembesaran zakar, dijalankan, dalam kebanyakan kes, dengan bantuan tangan sahaja. Teknik ini, apabila dilakukan dengan betul, benar-benar selamat untuk kesihatan; pada masa yang sama, mereka membenarkan anda menambah sentimeter pada parameter kedua-dua panjang dan diameter zakar.

Latihan pembesaran zakar manual membolehkan anda mencapai hasil yang berpanjangan yang akan kekal bersama anda untuk masa yang lama. Selepas mengkaji kaedah yang dicadangkan di bawah, anda boleh memilih yang sesuai untuk diri sendiri. Walau bagaimanapun, kami ingin memberi amaran kepada anda bahawa anda amat disyorkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum melakukan mana-mana senaman ini untuk membantu anda memilih teknik yang sesuai untuk anda dan memberitahu anda jika kaedah pembesaran zakar tertentu sesuai untuk anda.

Latihan apa yang membolehkan anda meningkatkan zakar

senaman pembesaran zakar

Seperti yang telah kami nyatakan, untuk melaksanakan kebanyakan teknik manual, anda hanya memerlukan tangan anda. Dalam sesetengah kes, peranti dan peranti tambahan digunakan. Senaman yang kerap membolehkan anda meningkatkan kedua-dua panjang zakar dan jumlahnya, serta, menonjolkan, kepalanya. Untuk pemula, kami menasihatkan bermula dengan jelqing, Kegel, dan senaman regangan tisu lain.

Kemudian, membiasakan diri dengan beban ini, intensiti dan tempoh latihan mesti ditingkatkan. Selepas menguasai peringkat ini, anda boleh memanggil diri anda pengguna lanjutan dan beralih kepada menggunakan peranti khas untuk pembesaran zakar - contohnya, cuba pemanjang atau gantung beban.

Semua latihan fizikal untuk pembesaran zakar boleh dibahagikan kepada dua kumpulan utama:

 • Teknik regangan. Latihan ini direka terutamanya untuk meningkatkan panjang zakar. Ini termasuk regangan manual, serta regangan tisu dengan bantuan peranti khas - pemanjang, pengusung dan penyangkut.
 • Teknik Vaskular. Latihan sedemikian membolehkan anda meningkatkan jumlah zakar kerana kesan aktif pada salurannya. Ini termasuk latihan seperti: mengapit, mengepam, duduk di atas zakar, jelqing (sebahagiannya).

Jelqing untuk pembesaran zakar

jelqing untuk pembesaran zakar

Adalah dipercayai bahawa teknik vaskular yang dipanggil jelqing, dilakukan dengan bantuan tangan, tersebar dari wakil-wakil orang Arab. Ini adalah salah satu kaedah pembesaran zakar manual yang paling popular dan termasuk dalam kebanyakan program senaman.

Jelqing boleh dilakukan secara solo dan sebagai rangsangan tambahan dengan kaedah pembesaran zakar yang lain; dan juga - sebagai pemanasan sebelum, sebagai contoh, menggunakan peranti khas.

Kelebihan jelqing termasuk perkara berikut:

 • Semasa melakukan senaman, hanya tangan yang terlibat;
 • Teknik ini membolehkan anda bekerja untuk meningkatkan panjang zakar - apabila melakukan jelqing dalam keadaan ereksi 40-60%, dan untuk meningkatkan diameternya: dalam kes ini, latihan harus dilakukan pada tahap ereksi 80 %;
 • Jelqing meningkatkan peredaran darah dan meningkatkan stamina;
 • Sebagai bonus, kesan peningkatan libido boleh diperhatikan.

Secara umumnya, jelqing merujuk kepada latihan fizikal yang mudah. Walau bagaimanapun, senaman ini membantu untuk meningkatkan bukan sahaja batang zakar, tetapi juga kepalanya.

Jelq kering

jelqing kering untuk pembesaran zakar

Dalam versi ini, latihan dilakukan tanpa menggunakan sebarang gel pelincir. Anda perlu mula bergerak perlahan-lahan dan berhati-hati. Kaedah ini lebih sesuai untuk pengguna lanjutan yang telah menguasai cengkaman cincin yang betul dan dapat mengawal tahap rangsangan semasa pendekatan.

Jelqing dengan kaedah basah (wet jelq)

jelqing basah untuk pembesaran zakar

Kaedah ini melibatkan penggunaan pelincir, iaitu gel pelincir khas yang membolehkan anda membuat senaman lebih selesa. Pilihan ini lebih sesuai untuk pengguna baru.

Teknik pelaksanaan adalah seperti berikut:

 1. Apabila menggunakan pelincir, pelincir mesti disapu pada alat kelamin dan perlahan-lahan merebak pada kulit;
 2. Kemudian anda perlu mencapai tahap ereksi yang betul - bergantung pada hasil yang diinginkan;
 3. Menggunakan ibu jari dan jari telunjuk anda, buat cengkaman anulus dan letakkannya sedekat mungkin dengan pangkal zakar;
 4. Menggunakan tekanan sederhana dengan cengkaman ini, berhati-hati bergerak di sepanjang batang dan berhenti di hadapan kepala;
 5. Pergerakan di atas dikira sebagai satu jelq. Ia perlu mengambil masa kira-kira dua atau tiga saat;
 6. Semasa latihan, anda mesti bertukar tangan secara berkala. Keseluruhan pendekatan perlu mengambil masa kira-kira 10 minit; pada masa ini, sebagai peraturan, kira-kira 250 jelks sedemikian dibuat.

Picit jelq

memicit jelqing untuk pembesaran zakar

Variasi jelqing ini direka terutamanya untuk meningkatkan diameter zakar, tetapi juga boleh berfungsi dengan panjangnya. Tekanan yang dikenakan membolehkan anda meregangkan membran protein badan gua tisu zakar. Adalah disyorkan untuk memulakan teknik ini selepas beberapa bulan jelqing kering atau basah. Pada masa yang sama, walaupun dengan pengalaman, perlu bermula dengan beban lancar, secara beransur-ansur meningkatkan keamatan.

Kaedah pelaksanaan:

 • Tahap pengujaan harus dari 60 hingga 95% - semakin tinggi penunjuk ini, semakin kuat zakar akan meningkat;
 • Tangan kanan mesti diletakkan di pangkal zakar, membuat cengkaman anulus dan menarik kulit ke belakang;
 • Tangan kedua melakukan teknik jelqing standard; cengkaman mesti kuat. Tangan bergerak dari akar zakar ke kepala;
 • Semasa latihan, perlu dari semasa ke semasa untuk melonggarkan sedikit cengkaman pada akar zakar. Ini akan membolehkan bahagian baru darah memasuki organ kemaluan dan mengekalkan tahap ereksi yang diingini.

Teknik Aaron Kemmer

Salah satu karya penulis yang paling terkenal ialah buku yang menceritakan tentang kaedah pembesaran zakar secara semulajadi. Buku ini boleh didapati dengan mudah di Internet; ia dibaca dengan agak ringkas, ditulis dengan jumlah jenaka dan bahasa yang agak baik. Maklumat ini berguna untuk pemula dan pengguna lanjutan dalam hal pembesaran zakar.

Teks ini boleh dimuat turun dan dipindahkan ke telefon atau e-buku supaya mudah dibaca di luar rumah.

Dalam karyanya, Aaron Kemmer bergantung pada data statistik. Selepas membaca buku, anda akan dapat mengetahui tentang hasil yang boleh dicapai dengan penggunaan biasa teknik manual dan kaedah pembesaran zakar yang mudah dan berpatutan yang lain. Di dalamnya anda akan menemui pelbagai petua dan helah - termasuk yang untuk kes-kes apabila sebarang masalah mungkin timbul.

NUP - kaedah konservatif pembesaran zakar

kaedah pembesaran zakar konservatif

Konsep ini bermaksud pembesaran zakar semulajadi dan merupakan teknik manual yang konservatif. Kerja membesarkan lingga berlaku dengan membesarkan badan gua yang membentuk tisu zakar, dan meregangkan tunik - iaitu, albuginea dan tisu spongi. Semua ini menyumbang kepada pertumbuhan kedua-dua panjang zakar dan diameternya.

Dengan bantuan latihan sedemikian, ramai wakil penduduk lelaki dapat mencapai hasil yang ketara; teknik ini juga memberi kesan positif kepada tubuh lelaki dan mempunyai sifat penyembuhan.

Matlamat menggunakan latihan manual tersebut termasuk:

 • Peningkatan dalam parameter zakar;
 • Mencapai ereksi yang kukuh berkualiti tinggi;
 • Menghilangkan masalah ejakulasi pramatang.

Kaedah dan teknik berkaitan DPN ialah:

 • Penggunaan peranti dan peranti khas: pemanjang, pengembang, pengusung, pam, beban gantung, peranti untuk jelqing, dan sebagainya;
 • Teknik manual - regangan, jelqing, pengapit, dll. ;
 • Sebagai dana tambahan, persediaan luaran sering digunakan - krim, gel dan semburan untuk pembesaran zakar, serta suplemen untuk meningkatkan ereksi dan meningkatkan nada badan.

Senaman Kegel

<8_img_center>

Senaman kegel tidak mempunyai kesan langsung pada pertumbuhan zakar, namun, ia adalah alat sokongan yang kuat. Senaman Kegel boleh meningkatkan nada dan meningkatkan fungsi otot yang berkaitan dengan proses ejakulasi; berfungsi sebagai pencegahan inkontinensia dan perubahan lain yang berkaitan dengan usia dalam badan; memanjangkan masa kemungkinan hubungan seksual; meningkatkan sensasi semasa keintiman.

Untuk mencapai kesan yang ketara, senaman Kegel disyorkan untuk dilakukan selama 1. 5-2 bulan sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu; idealnya setiap hari.

Sebelum melakukan kelas, anda perlu memahami otot mana yang harus berfungsi. Untuk mencarinya, anda boleh melakukan perkara berikut:

 • Semasa membuang air kecil, hentikan proses dan rasakan otot mana yang mengecut pada masa ini;
 • Dengan ereksi maksimum, cuba lakukan pergerakan sedemikian dengan organ seksual supaya ia "melompat". Rasa otot yang terlibat dalam kerja ini.

Terdapat beberapa pilihan untuk melakukan senaman Kegel:

 1. Tahan ketegangan selama 10 saat dan kemudian berehat untuk jumlah masa yang sama. Lakukan gabungan ini tiga kali dan berehat selama setengah minit. Kemudian, lakukan kombinasi yang serupa dengan cepat, dalam masa 5 saat 10 kali;
 2. Perah dan buka otot secara bergantian selama 5 saat - lakukan 10 pendekatan sedemikian. Kemudian, selama sepuluh saat, lakukan senaman pada kadar terpantas; selepas itu, cuba tahan picit selama dua minit.
 3. Cepat picit dan buka otot 30 kali; secara beransur-ansur meningkatkan bilangan set tersebut kepada 100. Selepas itu, 3 kali anda perlu memerah dan membuka otot selama 30 saat setiap pergerakan.
 4. Pilihan paling mudah ialah memerah dan membuka otot secara bergantian selama beberapa minit sehari; secara beransur-ansur meningkatkan masa pendekatan kepada setengah jam.

regangan zakar

Ini mungkin salah satu kaedah yang paling popular untuk meningkatkan zakar - pertama sekali, panjangnya. Kumpulan ini merangkumi pelbagai teknik:

 • Regangan bentuk A. Berfungsi dengan seluruh permukaan zakar. Cengkaman berbentuk cincin diletakkan di belakang kepala separuh bogel, dan tangan kedua diletakkan di bawah batang zakar. Regangan dikeluarkan selama 30 saat;
 • Regangan V. Tangkapan boleh sama ada secara langsung atau terbalik;
 • Jai menghulurkan. Regangan ringan; sesuai untuk pemula atau sebagai memanaskan badan;
 • <9_img_center>
 • bts regangan. Bekerja dengan ligamen atas zakar; organ kemaluan ditarik balik, diletakkan di antara kaki dengan bantuan cengkaman anulus terbalik. Jawatan mesti dipegang selama lima minit;
 • Teknik sadsak. Salah satu kaedah yang paling berkesan dan berkuasa yang membolehkan anda meregangkan membran lingga sebanyak mungkin. Dilakukan pada anggota yang tegak; tidak sesuai untuk pemula. Dari akar ke kepala, perlu membuat selekoh licin;
 • Yuli (teknik N. 3, melampau). Teknik vaskular, yang juga hanya sesuai untuk pengguna lanjutan. Berfungsi terutamanya dengan lilitan zakar; bagaimanapun, ia membenarkan dan, sedikit sebanyak, menambah panjang;
 • regangan manual. Pergerakan dilakukan dengan tangan kering; lilitan dibuat di belakang kepala dan organ ditarik ke hadapan dan ke tepi perlahan-lahan. Regangan dilakukan selama lima saat, 5-10 set dalam setiap arah; dari semasa ke semasa, jumlah masa yang ditetapkan perlu ditingkatkan kepada lima minit. Teknik ini direka terutamanya untuk meningkatkan panjang zakar.
regangan zakar secara manual

Sebelum melakukan apa-apa senaman untuk meregangkan zakar, disyorkan untuk memanaskan zakar terlebih dahulu - ini boleh dilakukan dengan kompres yang dicelup dalam air panas, atau, konyol - mandi / mandi air panas.

Ini akan membantu meningkatkan keanjalan tisu dan keupayaannya untuk meregang, yang akan mengurangkan risiko kecederaan ke tahap minimum.

Melancap

Melancap itu sendiri tidak menjejaskan panjang zakar - kesan ini boleh dicapai dengan menggabungkannya dengan teknik regangan manual atau jelqing.

melancap untuk pembesaran zakar

Walau bagaimanapun, teknik melancap yang cekap boleh memberi kesan positif kepada ketebalan zakar, terutamanya di bahagian tengahnya. Pada masa yang sama, dipercayai bahawa proses yang terlalu kerap dan dilakukan secara tidak betul boleh menjejaskan penampilan zakar.

Walau apa pun, untuk meningkatkan zakar, disyorkan untuk menambah latihan lain untuk melancap, termasuk urutan khas.

urut intim

urut zakar untuk pembesaran

Urutan zakar yang kerap, dilakukan dalam jangka masa yang panjang, membolehkan anda mencapai peningkatan dalam zakar kedua-dua panjang dan diameter. Terdapat kes apabila peningkatan panjang adalah 7 sentimeter, dan dalam lilitan - 3 sentimeter.

Hasil pertama dapat dilihat selepas sebulan mengamalkan amalan biasa. Sebelum melakukan teknik ini, organ seksual mesti disediakan dengan memanaskan badan - contohnya, dengan mandi air panas.

Ia juga disyorkan untuk menggunakan krim dan gel khas yang berfungsi dengan saiz zakar sebagai pelincir. Selepas menyapu dan menyebarkan pelincir, lakukan regangan jai sebagai memanaskan badan.

urutan intim untuk pembesaran zakar

Urut intim itu sendiri dilakukan seperti berikut:

 1. Cengkaman anulus, dibuat dengan ibu jari dan jari telunjuk, diletakkan di pangkal zakar dan dipandu sepanjang batang. Setelah mencapai kepala, tahan kedudukan ini selama 10 saat;
 2. Kemudian zakar mesti digenggam bersama dengan kepala dan ditarik ke panjang maksimum yang mungkin, memegang kedudukan ini selama 30 saat. Selepas itu, berehat sebentar selama 5-10 minit dan ulangi prosedur.

Berapa banyak anda boleh meningkatkan zakar dengan latihan

Senaman manual dianggap berkesan dalam hal pembesaran zakar. Walau bagaimanapun, untuk melihat hasilnya, mereka perlu dilakukan untuk masa yang lama - selepas enam bulan latihan biasa, 2-3 sentimeter boleh ditambah pada panjang, dan dari 1 cm ke diameter.

Berapa banyak anda boleh membesarkan zakar anda

Kebaikan dan keburukan teknik manual

Kaedah manual, yang terkenal dengan keberkesanannya dalam latihan untuk pembesaran zakar, mempunyai kedua-dua beberapa kelebihan dan beberapa kelemahan.

Kelebihannya termasuk:

 • Kaedah ini adalah teknik konservatif - iaitu, untuk meningkatkan parameter, tidak perlu menggunakan pembedahan plastik dan kosmetologi suntikan;
 • Kesannya berpanjangan; selepas pemberhentian latihan, pengembalian sedikit boleh diperhatikan - tidak lebih daripada 0. 5 cm;
 • Sebagai bonus, anda akan menerima peningkatan libido, pengukuhan ereksi dan keupayaan untuk pulih dengan cepat daripada tekanan;
 • Teknik ini tidak memerlukan sebarang perbelanjaan kewangan; teknik manual mudah dilaksanakan di rumah.

Daripada minus, boleh diperhatikan: keperluan untuk kelas panjang dan biasa untuk mencapai beberapa jenis kesan; pemula mempunyai peningkatan risiko kecederaan pada zakar; beban yang terlalu kuat boleh menyebabkan sensasi yang tidak menyenangkan dan tidak selesa.

Penilaian Pembesaran Zakar

Senaman pembesaran zakar yang paling berkesan dalam kalangan pengguna ialah senaman jelqing dan regangan. Urut kurang popular; Senaman kegel dan melancap tidak dianggap berkesan dengan sendirinya.

Pelaksanaan Selamat

cara selamat melakukan senaman pembesaran zakar

Seperti yang telah kita nyatakan, teknik yang buta huruf untuk melakukan senaman manual dan beban yang terlalu kuat boleh menyebabkan kecederaan pada zakar. Kesilapan ini adalah tipikal khas untuk pendatang baru dalam perniagaan ini. Inilah cara untuk mengelakkannya:

 • Jangan abaikan pemanasan awal zakar. Jika anda tidak mahu mandi air panas atau mandi setiap kali, buat kompres daripada tuala yang direndam dalam air panas, atau gunakan pad pemanas dadakan dari stokin dengan bubur jagung panas yang dituangkan ke dalamnya;
 • Sebelum latihan utama, lakukan pemanasan badan. Dalam kapasiti ini, anda boleh menggunakan teknik regangan jai; ia mesti dilakukan selama sekurang-kurangnya dua minit;
 • Latihan pembesaran zakar ini tidak dilakukan pada tahap ereksi maksimum - peraturan ini amat penting untuk pemula. Cuba kawal tahap keghairahan;
 • Adalah perlu untuk mengikuti arahan dengan teliti untuk pelaksanaan teknik tertentu yang betul;
 • Beban mesti ditingkatkan secara beransur-ansur dan lancar;
 • Sensasi yang menyakitkan semasa kelas tidak sepatutnya berlaku; jika anda merasakannya, ini adalah isyarat bahawa latihan tidak dilakukan dengan betul.

Akhirnya

Senaman manual adalah cara yang mudah dan agak selamat untuk meningkatkan zakar anda di rumah tanpa sebarang kos. Sudah tentu, untuk mencapai hasilnya, anda perlu menyimpan kesabaran dan ketekunan - dalam kes ini, kesan yang terhasil tidak akan mengecewakan anda.