Pembesaran zakar

Umumnya diterima bahawa hampir semua lelaki tanpa pengecualian ingin mempunyai anggotabersaiz besardaripada yang ada. Sudah tentu, generalisasi kasar seperti itu tidak sepenuhnya adil. Namun, menurut pelbagai sumber,kira-kira 45 - 55% lelaki tidak berpuas hati dengan ukuran zakar mereka. . .

Dan walaupun persoalan mengenai ukuran martabat lelaki yang disukai lelaki dan wanita tetap kontroversial, harus diakui bahawa kemungkinan peningkatan ukuran penis selalu diberi perhatian.

Pembohongan dan kebenaran mengenai pembesaran zakar.

Ukuran zakar adalah topik penting bagi hampir semua lelaki. Siapa pun dia bekerja, apa pun kewarganegaraannya, tanpa mengira pendapatan, watak dan usia, hampir semua orangseorang lelaki lebih kurang sering memikirkan sama ada dia mempunyai ukuran zakar yang normal. . .

ukuran purata dalam sentimeter

Dalam kehidupan sebenar, nilai rata-rata panjang zakar semasa gairah seksual berbeza dari 13 hingga 16 cm.

Secara semula jadi, pengeluar dan pengiklan yang tidak bertanggungjawab tidak dapat memanfaatkan keadaan ini: sekarang lelaki ditawarkan banyak kaedah yang dirancang untuk meningkatkan ukuran zakar - dengan cepat, selamat dan terjamin! Sudah tentu, dalam sebilangan besar kes, ini adalah tipu muslihat.

Mari kita beriJanji palsu pembesaran zakar yang paling jelas. . .

SALAH 1. Tablet dan kapsul dari Internet.

Sama ada murah atau mahal, produk ini menjanjikan untuk meningkatkan saiz zakar kerana adanya pelbagai ramuan, vitamin, ekstrak, hormon, dll.

Kebenaran:sebenarnya, "ubat" seperti itu tidak dapat mengubah ukuran zakar dengan betul. Dalam kes terbaik, "pil" seperti itu tidak akan mempengaruhi apa-apa. Paling teruk -kemungkinan bahaya pada badan. . .

Berhenti mengambil pil tanpa berunding dengan doktor anda; elakkan mengambil ubat yang hanya dijual di Internet dan tidak terdapat di rangkaian farmasi.

PALSU 2. Losyen, krim dan semua jenis salap untuk pembesaran zakar.

Kebenaran:produk ini sering mengandungi komponen yang menjengkelkan (contohnya berasaskan lada). Kadang-kadang ini boleh menyebabkan peningkatan ukuran zakar sementara kerana edema tisu yang lebih kurang. Tetapi bengkak akan berlalu dan ukurannya akan kembali ke keadaan semula. Dengan penggunaan perengsa secara berkala, terdapat risiko keradangan tisu kronik.

SALAH 3. Campuran "kejutan", "teknik pertumbuhan zakar yang ajaib", dll.

Kita bercakap mengenai cara-cara gila yang kononnya "diciptakan" untuk membesarkan zakar: misalnya, dengan menggosok dengan larutan soda dengan cuka, tincture lada, dll.

Kebenaran:semua "resipi" ini memanfaatkan kebodohan orang (terutama orang tua) dan dirancang untuk menarik perhatian kepada iklan.

Perlu diingat bahawa cadangan seperti itu, tidak kira seberapa menggoda mereka, tidak mempunyai alasan yang serius dan, mengikutinya, anda boleh membahayakan diri sendiri.

Kaedah pembesaran zakar yang berkesan.

Kaedah pembesaran zakar yang berkesan merangkumi:

  1. "Pembesaran zakar semula jadi"dengan daya tarikan (regangan) atau di bawah pengaruh tekanan negatif tempatan (LOD);
  2. terapi hormon;
  3. operasi pembedahan.

"Pembesaran Zakar Semula Jadi", LLP.

Untuk yang disebut. Peranti "pembesaran zakar semula jadi" untuk daya tarikan (peregangan) zakar (pemanjang) dapat digunakan, begitu juga alat vakum (pam, alat untuk terapi dengan tekanan negatif tempatan).

pam vakum pembesaran zakar

Peranti vakum meregangkan tisu zakar (corpus cavernosum dan corpus spongiosum) dan sementara meningkatkan aliran darah arteri ke zakar.

struktur zakar

Peranti ini selamat apabila digunakan dengan betul. Mereka boleh membahayakannya hanya dengan pendedahan berlebihan yang disengaja kepada tekanan rendah (walaupun sensasi menyakitkan): dalam kes ini, pecah kapilari dengan pembentukan hematoma, kemungkinan pembengkakan zakar sementara.

Penggunaan pam vakum secara sistematik dan berpanjangan dapat menyebabkan peningkatan panjang dan diameter zakar. Tetapi kesannya tidak bertahan lama: setelah menghentikan penggunaan pam vakum, ukuran zakar dengan cepat kembali ke keadaan semula. Lebih-lebih lagi,penggunaan alat vakum secara berkala boleh menyebabkan korporasi cavernosa berlebihan, yang menyebabkan kelemahan ereksi sementara (penis menjadi lebih lembut semasa ereksi)

Dalam kes ini, alasan kelemahan ereksi adalah peningkatan jumlah korpora cavernosa tanpa peningkatan aliran darah arteri yang sesuai.

bagaimana ereksi berlaku

Dengan peningkatan jumlah korpora cavernosa yang ketara, jumlah darah yang biasa mengalir melalui arteri dalam mungkin tidak mencukupi untuk mengisi sepenuhnya gua dengan darah. Dalam kes ini, tunica albuginea corpora cavernosa tidak akan menekan plexus vena dengan cukup kuat dan, oleh itu, darah dari corpora cavernosa akan dikeluarkan ke dalam vena efferent - ereksi kaku yang lengkap tidak dapat berlaku. Apabila aliran keluar darah melalui sistem vena melebihi aliran darah melalui arteri, mereka membincangkannyadisfungsi ereksi veno-oklusif. . .

Ini adalah perkara penting yang perlu diberi perhatian semasa berusaha membesarkan zakar anda!

Untuk kehidupan intim berkualiti tinggi dan kepuasan seksual penuh pasangan, kekakuan zakar semasa ereksi tidak kurang penting daripada ukurannya.

Penggunaanpemanjang zakar. . . Pemanjangan dirancang untuk meregangkan zakar dan menambah panjangnya (tetapidiameter zakar tidak meningkat semasa memakai extender). Penggunaan alat pemanjang, seperti alat vakum, adalah salah satu kaedah yang paling berkesan untuk meningkatkan panjang zakar.

pemanjangan zakar

Sekiranya alat pemanjang dipakai selama berbulan-bulan, peningkatan panjang zakar yang dicapai dapat bertahan lama. Tetapiketika menggunakan extender, ada risiko melebar dari corpora cavernosa, yang dapat menyebabkan lemahnya fungsi ereksi. . .

Untuk meningkatkan ukuran zakar menggunakan pam vakum atau pemanjang tanpa melemahkan ereksi, perlu, bersamaan dengan peningkatan volume corpora cavernosa, untuk memberikan peningkatan aliran darah ke zakar ketika terangsang.

Dengan kata lain, adalah mustahak untuk mencapai kesan vasodilating dan dengan itu meningkatkan aliran darah arteri ke alat kelamin semasa ereksi.

Untuk tujuan ini, ubat-ubatan dari kumpulan perencat fosfodiesterase jenis 5 boleh digunakan. Walau bagaimanapun, penggunaan ubat-ubatan ini yang tidak terkawal boleh membahayakan lelaki: ubat-ubatan ini mempunyai sejumlah kesan sampingan yang tidak diingini pada bahagian sistem kardiovaskular. Di samping itu, dengan penggunaan perencat fosfodiesterase jenis 5 yang berpanjangan, ketergantungan farmakologi terbentuk, yang dapat menyebabkan peningkatan dos ubat secara beransur-ansur dan, akhirnya, hilangnya kemampuan untuk melakukan hubungan seks tanpa minum pil. Perlu diingat bahawa ahli urologi yang kompeten menetapkan perencat fosfodiesterase jenis 5 dengan sangat berhati-hati dan hanya untuk disfungsi ereksi yang teruk.

Alternatif untuk perencat fosfodiesterase jenis 5 adalah penggunaan kaedah pendedahan fizikal.

Kami bercakap mengenai penggunaan beberapa faktor elektroterapeutik, seperti:medan magnet berdenyut frekuensi rendah, laser intensiti rendah, cahaya terpolarisasi dalam julat yang dapat dilihat dan inframerah. . .

Gabungan penggunaan pelbagai faktor pengaruh fizikal dapat meningkatkan kesan fisioterapi secara signifikan.

mesin vakum pembesaran zakar

Magnetoterapi dan fototerapi dengan penggunaan kursus (10 atau lebih prosedur yang dilakukan pada frekuensi sekurang-kurangnya 3 kali seminggu) mempunyai kesan vasodilator yang ketara, yang meningkatkan peredaran darah di zakar dan meningkatkan aliran darah arteri semasa ereksi.Dalam kes ini, kesan vasodilating berlangsung lama:sehingga 2 - 3 bulan. . . Dengan cara ini,serentak dengan peningkatan secara beransur-ansur dalam volume corpora cavernosa di bawah pengaruh tekanan negatif tempatan, aliran masuk darah arteri meningkat, yang memungkinkan untuk mengimbangi kesan negatif berlebihan dari corpora cavernosa. . .

Terapi hormon.

Penggunaan dihidrotestosteron untuk tujuan meningkatkan ukuran zakar boleh diresepkan untuk lelaki dengan anomali dalam perkembangan zakar. Dalam kes-kes ini, ukuran zakar yang tegak tidak melebihi 10 cm (yang disebut "mikropenis"). Sebab untuk keadaan ini adalah pelanggaran akil baligh yang berkaitan dengan kekurangan dihydrotestotherone.

Terapi hormon mempunyai kesan sampingan (misalnya, kebotakan).

Operasi pembedahan.

Pembesaran zakar adalah mungkin dengan menanamkan implan ke dalamnya (untuk ini, bahagian otot yang diambil dari tempat di mana mereka tidak melakukan fungsi yang signifikan dapat digunakan).

Ligamentotomy adalah operasi untuk membesarkan zakar dengan memotong ligamen zakar yang menyokong.

anatomi anggota lelaki

Pada remaja dan lelaki muda dengan sedikit pengalaman seksual, ligamen pendukung zakar pendek dan kaku, zakar kelihatan tegak ketika tegak atau benar-benar menekan perut. Pada lelaki yang lebih tua dengan ligamen yang berkembang, zakar tidak diangkat semasa ereksi, tetapi terletak kira-kira selari dengan tanah. Semasa ligamen diregangkan, sudut zakar berubah semasa ereksi, dan panjangnya juga meningkat.

Melakukan pembedahan secara ligamen pendukung zakar diikuti dengan peregangan dengan pemanjang dapat meningkatkan panjang zakar.

sebelum dan selepas pembedahan pembesaran zakar

Selepas ligamentotomi, panjang zakar meningkat, ia menjadi lebih berat dan kelihatan turun ketika tegak.Operasi tidak menyebabkan peningkatan ketebalan zakar. . .

Kemungkinan komplikasi operasi: disfungsi ereksi, ereksi yang menyakitkan.