Akibat pembesaran zakar: kesan sampingan dari teknik moden

Saiz yang berbeza

Wanita sering mengulangi: perkara utama bukanlah ukuran, tetapi kemampuan untuk menggunakan. Tetapi seks yang lebih kuat masih terus mencari jawapan kepada soalan: bagaimana membesarkan anggota lelaki. Apa yang perlu dilakukan untuk ini? Teknik apa yang tidak hanya tidak berkesan, tetapi juga berbahaya?

"Saiz normal"

Ahli seksologi percaya bahawa keinginan untuk martabat yang besar berakar pada masa lalu. Dalam banyak budaya kuno, simbol phallic menandakan kekuatan dan kesuburan. Ternyata semakin besar saiz organ genital pada seorang lelaki, semakin kuat, lebih subur. Keperluan ini semata-mata bersifat sosial, bukan fisiologi.

Dalam keadaan ereksi, panjang zakar mencapai 10 hingga 18 cm. Dari sudut sains, ukuran rata-rata adalah 12-17 cm. Zakar dianggap kecil kurang dari 12 cm, tetapi 18 cm sudah sangat besar.

Kadang-kadang ketidakpuasan dengan parameter mencapai tahap kritikal, berkembang menjadi "gangguan dysmorphic", dibandingkan dengan anoreksia. Hanya dalam kes ini, keinginan obsesif bukan untuk menurunkan berat badan, tetapi bagaimana membesarkan organ kelamin lelaki.

Menambah kaedah

Terdapat beberapa cara popular yang digunakan lelaki untuk meningkatkan parameter martabat mereka. Mereka mengandungi banyak nuansa yang harus anda perhatikan jika kesihatan itu penting.

Tablet, hormon, gel, krim

Keberkesanannya hampir tidak ada. Tiada gel atau salap yang boleh mempengaruhi pembahagian sel, dan tablet tidak akan meregangkan zakar dengan cara apa pun. Dengan menggunakan krim, anda boleh mencapai pemanjangan sementara hingga 1. 5 cm selama 5-6 jam kerana pemanasan dan kesan vasodilating.

Penjagaan harus diambil semasa memilih ubat tersebut. Mereka boleh mengandungi bahan kimia berbahaya serta hormon dan alergen. Produk berkualiti rendah dan murah boleh menyebabkan kerengsaan, kerosakan pada selaput lendir dan juga luka bakar.

Ukuran zakar normal 10 hingga 18 cm

Ada mitos bahawa ukuran meningkatkan hormon testosteron. Ini tidak berlaku, ia hanya mempengaruhi fungsi seksual itu sendiri. Tanpa pengawasan perubatan, penggunaan ubat untuk meningkatkan testosteron dapat mempengaruhi tahap hormon secara negatif, menyebabkan kemandulan dan masalah dengan fungsi seksual, hingga hilang sepenuhnya.

Lebih-lebih lagi, jangan sekali-kali anda menggunakan "ubat-ubatan rakyat", misalnya campuran balsam, soda, dan komponen rumah tangga yang lain. Kerosakan kesihatan tidak dapat dipulihkan.

Pam vakum

Salah satu kaedah yang paling popular untuk membesarkan organ genital lelaki. Sekiranya anda menggunakannya bersama dengan salap pemanasan, panjang 1-3 cm ditambahkan, dan ketebalan hingga 5 mm. Ini juga meningkatkan ereksi. Tetapi anda perlu menggunakan pam dengan berhati-hati, mematuhi semua arahan dan langkah berjaga-jaga, jika tidak, anda boleh merosakkan selaput lendir zakar dan saluran darah. Sebelum ini, perundingan dengan pakar andrologi diperlukan. Untuk hasil yang positif, anda mesti melakukan senaman secara berkala.

Zakar yang besar adalah impian semua lelaki

Menarik dengan berat

Penggantungan beban khas boleh menyebabkan kemudaratan kepada kesihatan lelaki. Doktor mengatakan bahawa mereka membesarkan zakar sehingga 3 cm, tetapi ini sangat berbahaya. Ada peluang untuk merosakkan lapisan korpora cavernosa. Ini membawa kepada penyakit Peyronie, apabila plak parut terbentuk pada zakar. Mereka menyebabkan kelengkungan organ semasa ereksi dan sensasi menyakitkan semasa persetubuhan. Ia tidak dapat disembuhkan. Perlu difikirkan dengan teliti sebelum menggunakan kaedah ini.

Urut

Apa yang boleh membahayakan urut atau "jelqing" apabila terdapat kesan lembut dari pangkal ke kepala dengan ejakulasi yang tertunda? Ternyata akibatnya boleh menjadi sangat tidak menyenangkan, sehingga ubah bentuk organ, sakit berterusan atau priapisme. Yang terakhir adalah patologi serius, kerana ereksi tetap ada walaupun selepas ejakulasi, ini menyebabkan kehilangan fungsi langsung organ genital.

Dengan aterosklerosis, diabetes mellitus, masalah dengan saluran darah, urut sebaiknya dihindari sama sekali.

Urut pembesaran zakar

Operasi pembedahan

Satu-satunya produk yang memberikan hasil kosmetik yang dijamin dan nyata, tetapi semata-mata. Operasi tidak mempengaruhi fungsi seksual dengan cara apa pun.

Apakah campur tangan:

  • Pembedahan plastik frenulum kulup, yang memberikan peningkatan panjang sebanyak 1. 5-2 cm, adalah intervensi pembedahan yang paling sederhana dan tidak berbahaya.
  • Ligamentotomy adalah pemotongan ligamen antara zakar dan tulang di kawasan suprapubik. Dengan ereksi, zakar kelihatan lebih panjang, kerana tidak disokong oleh ligamen. Pembesaran, secara teori, boleh berukuran 3-5 cm, tetapi tidak ada doktor yang akan memberikan ramalan yang tepat.
  • Peletakan implan membantu menjadikan zakar lebih tebal 5-10 mm.
  • Prostetik zakar - memberikan kesan penebalan dan pemanjangan.

Pembedahan bukanlah ubat mujarab sama sekali. Masalah darinya boleh menjadi jauh lebih besar daripada hasil yang diperoleh. Mati pucuk, parut, kehilangan sensasi, jangkitan - senarai komplikasi yang mungkin tidak lengkap.

Hasil selepas pembedahan pembesaran zakar

Semua pembedahan zakar telah dirancang untuk mengatasi masalah fisiologi seperti kencing, trauma dan kecacatan kelahiran.

Daripada berusaha meningkatkan martabat lelaki bukan dengan cara yang paling selamat, lebih baik menggunakan teknik seksual. Mereka dapat memberikan kesenangan kepada kedua-dua rakan kongsi.